06-26 25 64 65 VOOR ONAFHANKELIJKE HULP 

NIEUWS

BUURMAN REDT BEWONERS

 • Peking/Washington - Volgens China is er geen enkel bewijs dat het COVID-19 virus is ontstaan in een laboratorium. Dat is bevestigd door de wereld gezond heids- organisatie, aldus het ministerie van Buitenlandse Zaken in Peking.

  De rechtse Amerikaanse zender Fox News beweerde, op basis van onbekende bronnen, dat de wereldwijde pandemie begon in een lab in de Chinese stad Wuhan. Een vleermuis zou een medewerker van een lab hebben besmet en die zou daarna anderen hebben aangestoken. China zou het coronavirus niet hebben willen gebruiken als een biologisch wapen, maar wilde volgens Fox News wel aantonen dat het beter was in het identificeren en bestrijden van virussen dan de VS


 • Nationale Vrijwilligersprijzen 2020

   

  Milton R. King  is één van de winnaars van de Nationale Passieprijs: een speciale prijs voor vrijwilligers die zich  lange tijd op een buitengewone manier hebben ingezet voor Vlaardingen. Milton is o.a. actief bij Buurtbemiddeling Vlaardingen,  Hij geeft informatie, adviezen en begeleiding op het gebied van woonoverlast en zet zich op allerlei manieren in voor anderen. Zijn collega’s zijn dol op hem, omdat hij betrouwbaar is en iedereen kan opvrolijken.
   


 • Tegels in de tuin, een parkeerplek naast het huis of stenen pad naar de voordeur: ruim een derde van het tuinoppervlak in Nederland is ‘versteend’. Joop Spijker van Wageningen Environmental Research licht toe. Het riool wordt daardoor overbelast en dieren en planten zien hun leefgebied slinken. Gemiddeld is 30,1 procent van de tuinen in Vlaardingen versteend. Daarmee staat Vlaardingen op plek 268 van de 380 Nederlandse gemeenten. Dit is slecht voor de natuur en kan wateroverlast veroorzaken.